Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Kanelbullens dag

För länge sen (fast inte så länge sen, tyvärr) stod jag och brorsan bakom disken i caféet och langade kanelbullar och kaffe åt gästerna när en man i 50–års åldern, med alldagligt utse-ende klev över tröskeln.
– Är bullarna nybakade?
– Jo, vi bakade dom i morse.
– Bakar ni dom själva?
– Ja, vi bakar allt själva… (Herregud vad jag är trött på den frågan…)
– Men… inte ni va?
– ?
– Men… har ni inga fruar?!
Det var inte så länge sen. Tyvärr. Inte tillräckligt länge sen i alla fall… Bara tanken på att två unga män bakade bullar var tydligen honom så främmande att han knappt vågade tänka den. Kanske var han ett undantag? Hoppas han var det… Snälla! Säg att han var ett undantag!
För det är klart att män bakar bullar. Inga argument finns mot men många för. Det är gott med bullar. Det är roligt att baka. Alla som vill ska förstås baka. Särskilt på kanelbullens dag!

4 oktober 2012


Kommentar av Fia
4 oktober 2012

Vilka sanna, kloka ord! Fast idag blir det nog kvinnfolket som står för bakandet trots allt. För det är så roligt... och gott. Och annars skulle det bara bli tapetklister och sågspån i bullarna.

Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...